Gemt har nå utvidet sin virksomhet og kan tilby institusjonsplasseringer:

I våre lokaler i Oslo på Furuset er vi godkjent for tre plasser i alderen 13- 18 år hjemlet i barnevernlovens § 4-4.6, § 4-12 eller § 4-26. Huset ligger innerst i en blindvei ved grensen til Østmarka. Her er det mange fine turstier, badevann og fiskemuligheter. Bak huset er det godt av plass til uteaktiviteter. Vi ønsker særlig å tilby plassering til barn og unge som er i behov av å øve seg på å håndtere storbylivet. Vi har muligheter til å tilby strukturert ferdighetstrening og eksponering knyttet til dette under oppholdet - da det er relativt kort vei til bykjernen.

I våre lokaler i Horten har vi en avdeling med plass til tre ungdommer, og er godkjent for plasseringer etter §4-12 og §4-4.6. En drøy times kjøretur fra administrasjonen på Vålerenga ligger avdelingen på Skoppum i Horten kommune. For å forebygge eskalering knyttet til problematferd, samt ha god nok avstand fra bykjernen ønsker vi å tilby ungdom i behov av plassering et tilbud i mer skjermede og landlige omgivelser med fokus på omsorg, trygge rammer og mest mulig forutsigbarhet i det daglige.

Vi har i tillegg betinget godkjenning etter §4-12 og §4-4.6 for to plasser i enetiltak i våre avdelinger i Gamlebyen i Oslo. Enetiltak i denne målgruppen er 10-18 år og er ment midlertidig for barn som ikke profitterer på å være del av en gruppe, som ikke passer inn i fosterhjem på plasseringstidspunktet, eller som har emosjonelle, sosiale og kognitive vansker slik at plassering i en større barnegruppe vil være uhensiktsmessig. Vi vil legge til rette for- og arbeide med at barnet kan omgås jevnaldrende utenfor institusjonen- tilpasset barnets sosiale fungering og behov.

§ 4-12

§ 4-4.6

§ 4-26